Ciasto filo

Ciasto filo Zobacz większe

Ciasto filo na baklawę

Więcej szczegółów

Nowy produkt

13,90 zł brutto

  • 470 g

  • Więcej informacji

  • Ciasto filo to cieniutkie płaty ciasta, z którymi szybko zrobimy domową baklawę.

    W opakowaniu znajduje się ok 16 płatów, płaty są bardzo cienkie, nie kleją się, bardzo dobrze się rozkładają.

    Składniki: mąka pszenna, woda, skrobia kukurydziana, sól, sorbinian potasu.

    Przepis na baklawę:

    1 opakowanie ciasta filo

    500 g posiekanych orzechów (pistacje, orzechy włoskie)

    3 szklanki cukru

    375 g masła

    2,5 szklanki wody

    4-5 łyżek soku z cytryny

    Połowę opakowania wykładamy na blachę, posypujemy orzechami, przykrywamy drugą połową. Kroimy w romby, polewamy roztopionym masłem. Pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Przygotowanie syropu: W rondelku gotujemy wodę z cukrem i syropem z cytryny.

    Baklawę polewamy ostudzonym syropem.

    Opinie

    Nikt nie wyraził jeszcze swojej opinii.

    Napisz opinię

    Ciasto filo

    Ciasto filo

    Ciasto filo na baklawę